Everesta, s.r.o.

Automobilky propouštějí? Omyl!

TPCA - továrna

Pravým opakem pesimistických zpráv, které se dnes denně dozvídáme z médií, je automobilka TPCA. Nejen, že nepropouští, ale dokonce hledají nové pracovníky. Z krátkého rozhovoru s personálním ředitelem TPCA Vadimem Petrovem je zřejmé, že na nové zaměstnance čeká nejen práce, o kterou bude nejspíše v automobilovém průmyslu nouze, ale také jedinečný systém benefitů.

Jakými metodami se chystáte "ulovit" avizovaných 100 zaměstnanců potřebných k navýšení produkce TPCA v příštím roce?
Nábor pracovníků proběhl standardně přes náborové centrum v Kolíně. Na základě informační kampaně jsme získali dostatečné množství životopisů, ze kterých jsme vybrali vhodné kandidáty pro výběrové řízení. To se skládá z praktických testů, pohovorů s personalistou, zdravotní prohlídky apod.

Jaké argumenty jsou ve Vašem oboru nejefektivnější pro přilákání lidí k Vám do továrny?
Kandidátům prezentujeme zajímavou náplň práce, neustálé vzdělávání a vedle mzdy samozřejmě i náš bohatý benefitový systém.

Publikujete v rámci externích personálních reklam také zaměstnanecké výhody? Jaké nabízíte (prosím napříč celým spektrem zaměstnanců)?
Používáte systém Cafeterie? Směřujete k němu?

Ano, zaměstnanecké výhody jsou důležité pro řadu kandidátů. Vedle benefitového systému Z-konto, na který zaměstnancům firma zasílá body (a těmi je možné hradit hypotéky, leasing na nová i ojetá auta apod.), nabízíme dotované závodní stravování, nadstandardní lékařskou péči, máme k dispozici 850 bytů pro naše zaměstnance, poskytujeme celou řadu unikátních školení atd.

Jaká je u Vás fluktuace zaměstnanců?
Přesné číslo nesdělujeme, ale výsledky letošního roku jsou pro nás vice než velmi dobré. Můžeme bez nadsázky říci, že TPCA má stabilizovány lidské zdroje.

Můžete odhadnout celkovou sumu věnovanou na nábor zaměstnanců od zahájení provozu v Ovčárech?
Toto nelze přesně vyčíslit.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.