S manželkou jsme celkem rychle vyrobili těsto, chvilku čekala jen, když jsem bramboráky smažil. Brambory jsme omyli, oloupali a nastrouhali do mísy, přebytečnou vodu slili. Česnek jsme nastrouhali a prolisovali a přidali k bramborám. Přidali jsme trochu ohřátého mléka a potom hladkou mouku a vejce a zamíchali. Špetka soli, pepře, majoránky a opět důkladné mísení. Na pánvičce jsem si rozehřál olej a pak pořád dokola: lžící rozetřít těsto a bramboráky prudce z obou stran dozlatova smažit.
A v čem je to zdravá verze? Žena mi do mísy propašovala místo části strouhaných brambor bílou ředkev! Naštěstí to nebylo poznat.
800 g brambor (nebo tajná zdravá přísada)
4 lžíce mléka
200 g hladké mouky
4 stroužky česneku
1 vejce
sůl
2 lžičky majoránky
pepř
rostlinný olej
Komentáře
Zdravé bramboráky
Zkuste místo ředkve kyselé zelí, bramoráky dělala naše babička i bez vejce - jde to!
Ježišmarjá! Co je na
Ježišmarjá! Co je na bramborách nezdravého? Všem posedlým zdravou výživou doporučuji dělat "bramboráky" z pilin. Projdou a pěkně vyčistí. Dobrou chuť (nebo co z toho vlastně budete mít).
piliny
:) Ale to by pak na wc dost škrábalo!
Poslat nový komentář