Everesta, s.r.o.

Červená čočka

Červená čočka

Jsem právě na studiích v Norsku a život na kolejích je pro mě velkou novinkou. Jednou z nejdůležitějších dovedností tu je příprava jídla, která musí být úsporná časově, prostorově i finančně, jelikož Norsko je jednou z nejdražších zemí světa. V prvních týdnech byly mým denním chlebem těstoviny s pestem, tuňákem a sýrem, ale přestože mi tahle kombinace moc chutná, do nekonečna se jíst nedá.

Posílám vám proto tip na jiné rychlé, chutné, zdravé a levné jídlo.

Červená čočka
Dnes jsem měla červenou čočku s pórkem. Pokud byste si na ní také rádi pochutnali, budete potřebovat:
Pórek
Červenou čočku
česnek
Olej
Sůl
Pepř

Pórek nakrájejte na malé kousky a hoďte na rozpálený olej. Až pórek trošku změkne, vhoďte do hrnce červenou čočku a česnek a zalijte vodou. Osolte a opepřete dle chuti a čočku vařte, dokud nebude měkká.

Pórek můžete doplnit nebo nahradit také další zeleninou. Vhodná je cibule, paprika, rajčata nebo mrkev.

Příprava jídla vám zabere asi 30 minut.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
4 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.