Everesta, s.r.o.

Já dělám outdoor

Ilustační foto z outdooru ECS

Pavlína Šlajsová je konzultantkou společnosti ECS Activity.

Při vyslovení slova outdoor si obvykle vzpomenu na hodiny angličtiny a jedno z velmi častých témat, které mne neminulo ani při zkouškách - „outdoor activities“. Okamžitě se mi vybaví všechny činnosti, které lze provozovat venku, v přírodě – prostě outdoor.

Záhy jsem zjistila, že se za outdoorem nebo chcete-li teambuildingem, skrývá daleko víc než jen pobyt venku a sport. Pro účastníka takového kurzu je to spousta pohybu, legrace, adrenalinu, relaxace, vzájemného poznání, odhalení svých předností či nedostatků, překonání sebe sama....

Jen si představte, že jste v životě neseděli na raftu a najednou stojíte před rozhodnutím: zůstat na břehu a nepodpořit tým, anebo se za pomoci druhých pokusit překonat strach a společně dosáhnout cíle. Takových a spoustu jiných, zdánlivě banálních rozhodnutí s sebou přinášejí teambuildingové kurzy. Zkušení lektoři, kteří připravují a vedou celý program, vše pečlivě pozorují, zaznamenávají a účastníkům poskytují zpětnou vazbu tak, aby si uvědomili, že jejich chování při těchto hrách často odhalí i to, co je pro ně typické v pracovním kolektivu. Řada lidí pochopí, že být sólovým hráčem je do jisté míry fajn, ale dosáhnout vytouženého cíle bez týmové spolupráce je poměrně obtížné.

Pamatuji si, že v místních sklářských podnicích (na severu Čech, pozn. red.) bylo zcela běžné, že se zaměstnanci scházeli dvakrát ročně na tzv. tmelení. Strávili společně večer plný sportovních a společenských her, zábavy, dobrého jídla a pití. Atmosféra na pracovišti se pročistila a život sklářů běžel dál. A pak, že je teambuilding novodobá záležitost!

Máte pocit, že mezi zaměstnanci Vaší společnosti vázne komunikace? Že si nerozumějí? Anebo je všechno fajn a chcete si společně užít spoustu legrace a odměnit se za dobře vykonanou práci? Pak je právě teambuildingový kurz tím správným řešením.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jaro je tu, outdoorová sezóna začíná!
Objednávajte výjezdní vzdělávací a rozvojové programy

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
2 + 16 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.