Everesta, s.r.o.

Kupte obraz a podpořte tak africké umělce

Zuberi Daimu, zdroj: ilonaf.cz

Máte rádi umění? Chtěli byste si pořídit nějaký originál za dostupnou cenu? Prostřednictvím skupiny ECS Vám nabízíme jedinečnou možnost, jak si pořídit originální obraz v ceně od dvou do sedmi tisíc korun. Navíc budete mít dobrý pocit, že jste podpořili umělce z Afriky, protože jde o charitativní a nevýdělečnou akci. Nahlédněte do naší internetové galerie a vyberte si některý z obrazů ve stylu Tingatinga. Tyto obrazy afrických umělců jsou prvními uměleckými díly, která nabízíme v naší galerii. Tak neváhejte, zájem je velký!

Klikněte na následující odkaz a vyberte si:
INTERNETOVÁ GALERIE skupiny ECS

Fyzicky můžete obrazy vidět v pražských prostorách skupiny ECS na adrese Na Strži 5, 140 00 Praha 4.

Pokud máte o některý z obrazů zájem, kontaktujte slečnu Moniku Ornstovou ze společnosti ECS Edconsia.
Telefon: 284 811 139,
E-mail: monika.ornstova@skupinaecs.cz

Kdo a co je Tingatinga
Tingatinga je výtvarný styl nesoucí jméno svého prvního představitele - Edwarda S. Tingatinga (1937-1972). Ten se narodil v jižní Tanzanii a pochází z etnika Makua. V roce 1961 přijel do Dar es Salaamu - hlavního města Tanzanie, kde se zpočátku živil jako zahradník a posléze jako noční hlídač v nemocnici. V roce 1971 se začal plně věnovat malbě. Jeho umění se dostávalo stále větší pozornosti a proslulosti. V roce 1972 byl Tingatinga nešťastnou náhodou zastřelen při dopravní kontrole a v malování v jeho stylu pokračovali čtyři žáci, pocházející z Tingatingova širšího příbuzenstva. K nim se postupně přidávali další umělci a dnes již pod pojem Tingatinga patří celé sdružení lidí.
Umělci tvoří svá díla přímo na ulicích nebo ve společné budově Morogoro Stores v Dar es Salaamu. Malují převážně na plátna olejovými rozpouštědlovými barvami a typickým znakem stylu je obměňování motivů zvířat či lidských postav.
Obrazy ve stylu Tingatinga jsou oblíbené především v Itálii, Japonsku a Švýcarsku a nalezneme je i v německých muzeích. První ukázky této původní výtvarné tvorby subsaharské Afriky dorazily do České republiky v druhé polovině roku 2006.

Text i obrázek byly převzaty od ilonaf.cz

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
11 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.