Everesta, s.r.o.

Mužství, rodina a práce

Mužství - titulní foto

Problematika gender – známé téma posledních let. Asi už málokdo bude pochybovat o tom, že patří i do světa pracovních vztahů a že se netýká jen žen. Na knižním trhu je tato oblast zastoupena širokou škálou titulů nejrůznější kvality. My jsme vám vybrali tři knihy, v nichž najdete jak cenné informace, tak zábavu.
(A můžete je i vyhrát v soutěži.)

Rodina a práce - kniha
Michaela Marksová-Tominová: Rodina a práce – jak je sladit a nezbláznit se
Kniha se věnuje problematice skloubení rodinného a profesního života, která se v poslední době stává čím dál více diskutovanou. Má za úkol povzbudit zejména rodiče, ať už nastávající, nebo rodiče dětí v předškolním věku, že kombinace rodinného a pracovního života je možná. Po narození dítěte nemusí na několik let zcela rezignovat na svůj osobní a profesní život, naopak pokoušet se je sladit je zcela normální a není třeba mít výčitky svědomí. Kniha je určena rodičům na mateřské dovolené a po ní a ženám, které se na mateřství teprve chystají.
Autorku Michaelu Marksovou-Tominovou není třeba dlouze představovat – už mnoho let se zabývá postavením žen a mužů ve společnosti, otázkami ženských práv a rodinnou politikou.

Mužství - kniha
Steve Biddulph: Mužství
Od počátku 20. století ovládlo naši civilizaci ženské hnutí, které výrazně přispělo ke změně v chápání vztahu muže a ženy. Aby byla zachována určitá rovnováha, je podle autora třeba založit hnutí mužské, které se bude zabývat tématy otcovství, rolí muže v rodině, na pracovišti i v životě a položí základy pro nové přijetí mužské role v postmoderním světě. Autor nově pohlíží na postavení mužů v dnešní společnosti, ukazuje jim směr, kudy se vydat, aby pochopili sami sebe. Knihu plnou praktických rad, příkladů ze života i humorných kazuistik ocení muži hledající cestu, otcové a synové, kteří se snaží mezi sebou vytvořit lepší vztah, ale i ženy, jež chtějí mužům lépe porozumět.
Steve Biddulph je australský rodinný terapeut a autor řady bestsellerů.

Testy partnerské shody - kniha
Susan Adamsová: Testy partnerské shody
Genderová problematika stojí na vzájemném porozumění a přijetí obou pohlaví. Není to vždycky snadné a stojí to úsilí. K tomu, aby se partneři něco dozvěděli o sobě i o tom druhém, slouží kniha plná otázek z nejrůznějších oblastí každodenního života. Testy také umožňují zábavně prožít společné chvíle a poskytují mnoho podnětů k zamyšlení o tématech, na které možná zatím nedošlo, a naznačí oblasti možných konfliktů.
Susan Adamsová je americká poradkyně v oblasti mezilidské komunikace a publicistka.

Rubriku připravujeme ve spolupráci s nakladatelstvím Portál, knihy můžete vyhrát v tipovací soutěži!

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.