Everesta, s.r.o.

Nevídané! Nová strana válcuje všechny existující

Předvolební průzkum

PRAHA - Poslední preferenční výzkum agentury FofremFactum odhalil dosud nečekanou zápletku nadcházejících parlamentních voleb. Nejvíce respondentů se totiž nechystá volit ani ČSSD, ani ODS, ale teprve nedávno založenou Buditelskou občansko suverénní stranu tradičně osobitého názoru.

Existence dosud mediálně opomíjené strany je překvapením i pro zatimní vrcholné politiky. Vyplývá to z jejich vyjádření. Jiří Paroubek nám na otázku, zda se obává ztráty vedoucí pozice v průzkumech, vlepil facku. Mirek Topolánek, kterého jsme zastihli ve fotografickém ateliéru a jehož názor pravděpodobně po čtvrtečním grémiu ODS nebude důležitý, odpověděl: "Hele, já je neznám, asi to bude parta buzerantů, ale ať je každej, jakej chce."

Nastupující lídr ODS Petr Nečas nebyl v potřebném čase k zastižení. Názor předsedy ÚV KSČ Vojtěcha Filipa nás nezajímal a Mirek Kalousek vyjádřil přání vstoupit do nově vzniklé strany.

Pátrali jsme tedy po příčinách úspěchu Buditelské občansko suverénní strany tradičně osobitého názoru. Podařilo se nám kontaktovat jednoho z jejích místopředsedů Martina Luhana.

Čím si vysvětlujete svůj úspěch u voličů?
Pane redaktore, vaše otázka není příliš promyšlená. Politické strany jsou subjekty zakládané proto, aby vykonávaly vůli voličů, a tedy musí mít u voličů se stejným názorem úspěch, jinak nemá smysl je zakládat.

S čím tedy vy zakládáte B.o.s.s.t.o.n.? Proč vás lidé chtějí volit?
Myslím, že se nám podařilo vystihnout náladu ve společnosti a odhadnout rozumnou úroveň harmonie mezi úspěšným plánováním ekonomiky státu a zdravou sociální politikou. Kdekoli se nachomýtnete k veřejné nebo i soukromé diskusi, slyšíte na adresu naší současné politické reprezentace vlastně jen pohanu. Populistické sliby už dnes prohlédne i malé dítě, o spojení s mafií ví v zemi snad každý. Naší velkou devizou je bezúhonnost a rozumový přístup. Jsme přirozeně slušní lidé, nemusíme se v médiích přetvařovat, abychom vydělali více peněz. Spolehli jsme se také na inteligenci voličů. Navíc, a to bych rád zdůraznil, nemáme žádné dluhy.

Vaše strana je neznámá, skoro zahalená tajemstvím, kdy například bude možnost poznat vašeho předsedu?
Rád vám, pane redaktore, předsedu ve zkratce představím. Pan Petr Avril je absolventem politologie na Fakultě sociálních věd University Karlovy, studoval dva roky také v Paříži. Je ženatý a má dvě děti, profesně byl dosud vytížen jednak výzkumem a jednak manažerskou prací pro nejmenovanou vzdělávací a poradenskou společnost. Pevně věřím, že výkonnou moc naší země po volbách povede právě premiér Avril.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
1 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.