Everesta, s.r.o.

Olomoucké meeting points

Sloup nejsvětější trojice - dominanta Olomouce

Olomouc jako taková je krásné město, které stojí za návštěvu. Je-li tato návštěva spojena s obchodním jednáním, je možné vybírat z několika míst a nemusí to nutně znamenat vynechat poznávání města.

Pokud do hanácké metropole dojedete vlakem, první, co vás zaujme, je olomoucké regionální centrum, tzv. věžák. Nenechte se mýlit, není to pouze administrativní budova, ale pod střechou je schovaná útulná restaurace, která nabízí jedinečný a nezaměnitelný pohled nejen na Olomouc z každé světové strany, ale i na Jeseníky a při dobré viditelnosti je možné zahlédnout i Praděd. Ačkoliv sama vyhlídka by mohla být důvodem proč Apetit Restaurant navštívit, i zdejší menu dokáže leckoho zaujmout. Jídelní lístek je plný tradičních českých jídel, nechybí zde svíčková na smetaně, rajská omáčka nebo guláš, ale nabízí i drůbeží, vepřové, hovězí nebo rybí speciality a nezapomíná ani na vegetariány nebo děti. Samozřejmě je možné vybírat ze studených i teplých předkrmů, polívek, salátů a vynechány nejsou ani dezerty. To celé je za velmi příjemnou cenu pohybující se kolem 120 Kč za hlavní chod. V restauraci je možné najít si klidnější zákoutí pro jednání a je zde k dispozici soukromý salónek pro 70 osob.

Zamíříte-li do centra města, pak ideálním „meeting pointem“ je Hanácká hospoda nebo Hanácká pivnice. Oba dva podniky se nacházejí na Dolním náměstí. Hanácká hospoda má typický hanácký jídelníček, který nejen pobaví, ale i překvapí svojí pestrostí a cenami. Výběrem například: kuře jako husa aneb půlka kuřete pečená na černém pivu, zelí, knedlík, smaženy játra abstinenta Křópala, přírodní pipi prsečka zapečená s broskvó, tře špalíčke třech vůní (vepř. panenka třikrát jinak), bifťór s vécem a šunkó. Hanácká pivnice je pivnicí jak má být a je vybavená vlastním pivovodem. Host si tak může načepovat pivo přímo u stolu. Oproti hospodě má v nabídce speciální polední menu a nabízí jídla vhodná i jen pro posezení nebo drobné „zobnutí“ jako jsou například prkénka, topinky nebo kolena. Místní specialitou potom jsou polévky v chlebu, které samy o sobě dokážou zahnat menší hlad. Pivnice oproti restauraci nabízí i soukromý salónek s kapacitou 20 osob.

Máte-li rádi klidnější prostředí a exotickou kuchyni, nezbývá než doporučit Chinese Restaurant přímo na Horním náměstí. V kombinaci s výhledem na orloj nabízí neobyčejné kulinářské zážitky typické asijské kuchyně. Cenově sice nepatří k levnějším, ale velikost porcí a nezaměnitelná lokace spojená s asijskou atmosférou stojí za tu cenu. Během obědů je zde možné dostat speciální obědové menu.
Podnik mimo centrum, ale přesto ne daleko, je restaurace Podkova. Původně armádní pekárna byla postupně přebudována na restauraci, která si brzy získala věhlasné jméno. Členitost vnitřních prostot je ideální pro obchodní jednání a podnik nabízí i soukromý salónek s kapacitou cca 18 osob. Mimo tradiční kuchyni se Podkova chlubí mohutným vnitřním grilem, kde dochází k přípravě pokrmů přímo před zraky hostů.

Olomouc nejsou jen restaurace, pokud si jako místo setkání chcete zvolit méně formální prostor, ideální jsou irské hospody. V Olomouci jsou dvě a obě stojí za zmínku, patří totiž mezi nejlépe hodnocené v Česku. The Crack Irish Pub je v prostoru bývalých Vodních kasáren a Black Stuff je nedaleko svatováclavského dómu, největšího olomouckého chrámu. Vstoupíte-li do jedné z hospod, okamžitě se octnete v Irsku. Můžete vybírat z široké nabídky nejen irských piv a nezapomíná se zde ani na tradiční whisky. Příjemné prostředí společně s ochotnou obsluhou vám tak plně vynahradí trošku vyšší ceny za cizokrajná piva.

V letních měsících je možné využít široké nabídky zahrádek. Přímo na Horním náměstí jsou hned dvě, kavárna Mahler a Cafe Restaurant Caesar. Mahler nabízí širokou nabídku různých druhů káv, čajů, horkých čokolád, dortíků a pohárů. Caesar je italská restaurace přímo v prostorách radnice s velkou předzahrádkou situovanou přímo pod olomoucký orloj. Ve stínu radniční věže si tak zde můžete vychutnat pravé italské těstoviny nebo třeba jen italskou kávu.
Určitě se mi tu nepodařilo vyjmenovat všechna místa. Za návštěvu by určitě stála například restaurace Vila Primavesi ve slavné secesní vile nebo restaurace Konvikt a Zbrojnice, které jsou prostorách zdejší univerzity. Pokud projdete uličky starého města a okolí, jistě narazíte na spoustu dalších zajímavých míst, restaurací a kavárniček.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.