Everesta, s.r.o.

Sombrero Grande Tequila

Nachos

Navštívil jsem již několikrát tyto dva koloritem podobné pražské podniky – Cantinu na Újezdě a Amores Perros v žižkovské Kubelíkově ulici. A najít mezi nimi rozdíl není nijak jednoduché.

V obou je velmi pestrý výběr mexických specialit – od pečených kuřecích křidýlek v pikantní marinádě přes steaky s fazolovou pastou až po buritos a kukuřičné tortily v různých kombinacích. Samozřejmostí je nabídka klasických středoamerických předkrmů, především nachos s více druhy salsy. Vinné lístky jsou v obou případech solidní a chuťový zážitek ze Sauvignonu v Amores Perros byl skutečně příjemný. Dezert si můžete dát v obou stáncích požitkářského náboženství, na Újezdě to bude určitě něco ryze mexického, zatímco na Žižkově najdete v nabídce i klasické dortíky – tiramisu či medovník.

Obě restaurace nabízejí za srovnatelnou cenu polední menu. Ovšem jinak se přece jen Cantina s lepší polohou vzhledem k pražském centru pohybuje v lehce vyšší cenové hladině oproti své žižkovské konkurenci. Ze své zkušenosti ovšem tvrdím, že se v tomto případě vyplatí si připlatit. Servis je brysknější, obsluha malinko příjemnější a jídlo pálivější. Či přesněji řečeno, abych své souputníky v boji proti pálivým jídlům (nemám rád pusu v jednom ohni, ale do mexických restaurací většinou chodím s někým, kdo tuhle chuť adoruje) nevystrašil, chuťově výraznější.

Cantina bývá stále plná a člověk se bez rezervace jen sotva vejde. Což je drobnou nevýhodou pro samotné stolování – restaurace není nijak velká, a tak působí poněkud přelidněně. I to ovšem navozuje dojem „mexičnosti“. A právě za ten Cantinu vyzdvihuji nad Amores Perros.

P. S. : Ještě nikdy jsem nevyzkoušel, jak funguje žižkovská Amores Perros jako Cocktail bar. V tom strčí Cantinu pravděpodobně do kapsy.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
10 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.