Everesta, s.r.o.

Španělská klasika a delikatesa – polévka Gaspacho

Gazpacho

Polévka Gaspacho – Španělská specialita, která je proslavená tím,že i když je to polévka, podává se převážně studená, což například v naší zemi není vůbec zvykem. Nu což, jiný kraj, jiný mrav. Je to velice osvěžující a zdravý porkm. Nevěříte? Vyzkoušejte! Její příprava totiž není vůbec těžká ani časově náročná a všechny ingredience najdete v každém obchodě s potravinami.....

Tak jdeme na to!...

Ingredience:
600 g rajčat
2 menší cibule
1 salátová okurka
9 černých oliv
stroužek česneku
1dl červeného vína
2 lžíce olivového oleje
petrželka
cukr
sůl
pepř
sladká paprika mletá

Vezmeme rajčata a na vršku je nařízneme do tvaru křížku, pak je spaříme několik sekund ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme si je poté na kostičky a přilijeme víno. Dále dochutíme směsí soli, pepře a cukru. Pak si rozetřeme česnek a k němu primícháme sladkou papriku. Do této směsi pomalu přiléváme olej a to společně s rajčaty a vínem rozmixujeme. Nakonec do rozmixované směsi přidáme na malé kousky nakrájenou okurku a nasekané olivy.

Gazpacho pak necháme vychladit. Servirujeme na taliři s čerstvě nasekanou bazalkou, která tomu dodá smyslně bylinnou vůni.

Tak hurááá na ní!

Dobrou chuť!!

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.