Polévka Gaspacho – Španělská specialita, která je proslavená tím,že i když je to polévka, podává se převážně studená, což například v naší zemi není vůbec zvykem. Nu což, jiný kraj, jiný mrav. Je to velice osvěžující a zdravý porkm. Nevěříte? Vyzkoušejte! Její příprava totiž není vůbec těžká ani časově náročná a všechny ingredience najdete v každém obchodě s potravinami.....
Tak jdeme na to!...
Ingredience:
600 g rajčat
2 menší cibule
1 salátová okurka
9 černých oliv
stroužek česneku
1dl červeného vína
2 lžíce olivového oleje
petrželka
cukr
sůl
pepř
sladká paprika mletá
Vezmeme rajčata a na vršku je nařízneme do tvaru křížku, pak je spaříme několik sekund ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme si je poté na kostičky a přilijeme víno. Dále dochutíme směsí soli, pepře a cukru. Pak si rozetřeme česnek a k němu primícháme sladkou papriku. Do této směsi pomalu přiléváme olej a to společně s rajčaty a vínem rozmixujeme. Nakonec do rozmixované směsi přidáme na malé kousky nakrájenou okurku a nasekané olivy.
Gazpacho pak necháme vychladit. Servirujeme na taliři s čerstvě nasekanou bazalkou, která tomu dodá smyslně bylinnou vůni.
Tak hurááá na ní!
Dobrou chuť!!
Komentáře
Poslat nový komentář