Everesta, s.r.o.

Tipy na čtení - tým

Tipy na čtení

Po dotační pauze opět přinášíme knižní tipy k tématu měsíce. O vedení týmů, leadershipu a týmové práci obecně se dočteme v každé učebnici managementu. Pokusili jsme se proto najít publikace, které se soustředí hlavně na řízení týmu. Praktickým zkušenostem se samozřejmě žádná kniha nevyrovná, ale vždy je lepší vybavit se do boje s praxí alespoň základními teoretickými znalostmi.

Psychologie týmové práce
Nicky Hayesová
Dáma má přednost. Kromě základních myšlenek týkajících se budování, vedení týmu a komunikace uvnitř týmu obsahuje kniha množství případových studií, které vycházejí z praxe.

Vedení týmů
Wolfgang Krüger
Příručka s podtitulem „Jak sestavit, organizovat a povzbuzovat pracovní tým“ nabízí rady a techniky, jak vytvořit špičkový tým a dosáhnout s ním úspěchu. Publikace vyšla v edici Poradce pro praxi a nemusíte se proto obávat suchopárné teorie.

Psychologie a sociologie řízení
Eva Bedrnová, Ivan Nový a kolektiv
Tato kniha autorského kolektivu pedagogů Vysoké školy ekonomické v Praze je vhodná pro čtenáře, kteří nehledají pouze stručnou a praktickou příručku, ale především pro ty, kteří chtějí do tajů řízení proniknout hlouběji. Na osmi stech stranách se kniha zabývá psychologií a sociologií aplikovanou v manažerské oblasti.

Řízení lidí
Rosemary Thomson
A opět dáma – jakoby měly ženy to řízení lidí v krvi. Autorka si při psaní své knihy dobře uvědomovala nedostatek času, s kterým se musejí manažeři potýkat. Vyšla jim vstříc a problematiku shrnula do útlé knížky. Její kniha přesto neopomíjí žádnou podstatnou stránku řízení lidí. Nabízí návody, příklady a rady.

Vytváření efektivních týmů
John Adair
Také tato kniha není přemrštěně obsáhlá. Světově proslulý teoretik v oblasti tvorby týmů a rozvoje vůdčích schopností zde uvádí základní informace o týmové spolupráci.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
13 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.