Everesta, s.r.o.

Tortilla s kuřecím masem

tortilla

Buritto, nachos, chorizo, tortilla, churos. Slova, která by nám ještě před několika lety zněly jako nadávky. Dnes se to španělštinou v jídelníčcích českých hospod jen hemží.
Za mexickou kuchyní však nemusíte do restaurace. Třeba právě tortillu si můžete snadno a rychle (a trochu po česku) připravit i doma.

Ingredience (vše koupíte téměř v každé samoobsluze, kterou potkáte při cestě z práce):
Kuřecí maso, nejlépe chlazené prsní
Zelenina – ledový salát, rajčata, salátová okurka, paprika a další podle chuti
Dressing (pokud nechcete kupovaný, snadno ho připravíte ze zakysané smetany)
Pšeničné či kukuřičné tortilly (placky, ne tortilla chips)

Postup
Nakrájíme kuřecí maso na kousky a orestujeme na rozpáleném oleji. Pro výraznější chuť sósu můžeme dochutit kořením, hořčicí, solí, sojovou omáčkou apod.
Připravenou zeleninu nakrájíme na drobné kousky a promícháme.
Tortilly ohřejeme v mikrovlnné troubě.
Na jídelním stole pak připravíme ve třech miskách – maso s omáčkou, zelenina, dressing. Každý jedlík si pak zabalí do zahřáté tortilly množství masa a zeleniny podle své chuti a dochutí dle libosti. Každý si tak udělá svůj tzv. wrap. Je to jídlo, u kterého se nenudíte. A pozor dámy, je to zdravé!

Sice Vám přinášíme rychlé recepty pro uspěchanou dobu, ale neměli bychom zapomínat, že k vychutnání svých pokrmů si musíme dopřát klidu. Jak napsal John Steinbeck, který uvařil krásnou knížku Tortilla Flat: Umění odpočinku je součástí umění práce.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
3 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.