Everesta, s.r.o.

Zaměstnavatelé se bojí krize a rekordně snižují stavy

nezaměstnanost; zdroj: MPSV ČR

Mnoho zaměstnavatelů je nervózních z dlouhodobých strategických rozhodnutí v souvislosti s náborem a managementem lidských zdrojů obecně. Podle Marka Steyna, CEO společnosti Hudson, je to důsledkem nejistoty plynoucí z globální finanční krize.

Říká: „Mnoho zaměstnavatelů se nechalo zastrašit situací, kdy se snažili vyvážit potřebu kvalitních zaměstnanců a tlak na zvýšení produktivity, za současné redukce nákladů.“

Jako výsledek jsme mohli pozorovat rostoucí počet zaměstnavatelů, kteří se stali velmi pasivní, zaujali vyčkávavý přístup a zalezli do bunkru, dokud se situace na trhu nezlepší.“

To však podle něj není nejlepší přístup, pokud chce být společnost dlouhodobě úspěšná. Dodává, že chytří zaměstnavatelé využijí pokles jako příležitost, jak stabilizovat společnost způsobem, který ji zabezpečí v současné situaci, ale umožní rychle zareagovat, až trh začne růst.

Průzkum společnosti Hudson zjistil, že 23% zaměstnavatelů má v úmyslu v prvním čtvrtletí roku 2009 zvýšit počet stálých zaměstnanců, zatímco 17% plánuje snížení stavu zaměstnanců, což je skok o deset procentních bodů oproti poslednímu čtvrtletí roku 2008.

Tento světový trend kopírují také podniky v České republice. Jak je vidět z ilustračního grafu, kleště nezaměstnanosti se už začaly rozevírat.

Zdroj: www.humanresourcesmagazine.com.au

Komentáře

pořád

trend pokračuje :(

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
4 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.