Everesta, s.r.o.

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Jako tečku za náročným pracovním dnem, kdy už ani sami nemáte chuť na „těžší“ jídla, natož na „těžší“ vaření, vám můžeme směle doporučit brokolicovou polévku. Není náročná na čas, nádobí, ani na práci a už vůbec ne na peněženku.

A co budete potřebovat?

1 středně velkou brokolici (pokud vás na polévku bude víc, tak větší, nebo rovnou 2 kusy)
1 bujón (zeleninový)
1 smetanu na vaření (čím tučnější, tím chutnější)
sůl, pepř, mletý muškátový oříšek, zakysaná smetana, parmezán, máslo, pečivo

Brokolici nejdříve uvařte doměkka (lze i v osolené vroucí vodě, správně by ale měla být brokolice vařena v páře, aby neztratila tolik na podzim potřebné vitamíny – měla by zůstat krásně zelená, jako by byla čerstvá). Následně ji s trochou vody (cca 3 dcl) rozmixujte najemno, na pyré. To vše pak vlijte zpět do hrnce, ve kterém jste brokolici vařili, přidejte bujón, muškátový oříšek (mletý), sůl a pepř a zahřívejte. Následně přilijte smetanu a vařte už jen chvíli, horká polévka má sklon k vybuchování teplotně dost nepříjemných bublin (podobně jako pudink). Podle chuti dolaďte a na talíři zdobte např. lžičkou zakysané smetany nebo nastrouhaným parmezánem, k zasycení i malou bagetkou a kousky másla.

Už víte, co dnes k večeři?

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.