Everesta, s.r.o.

English for HR - Soutěž!

English for Human Resources

Pat Pledger: English for Human Resources; Fraus, Plzeň 2007
(1.vydání Berlin 2005)
Zpracování českého vydání: Martina Hovorková;
Vydáno v rámci modulového projektu Angličtina v praxi jako součást řady English for...

Učebnice English for Human Resources je určena pro pracovníky nadnárodních společností nebo firem s mezinárodní účastí v oblasti personalistiky a lidských zdrojů.
Je dostupná v rozsahu úrovní A1 – B2 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Hodí se výhradně pro práci v kurzu - veškeré instrukce, informace o reáliích i gramatika jsou podány v angličtině, předpokládá se tedy výklad a komentář lektora. Praktická cvičení a podněty k diskuzím jsou zadávány pro dvojice nebo skupiny.

Důraz se klade především na slovní zásobu dané oblasti, ta je předkládána a trénována formou oborově zaměřených textů, dialogů, křížovek, doplňovacích cvičení, „spojovaček“ a otázek k rozběhnutí konverzace, výjimečně se k textu či úloze přidružuje tzv. Vocabulary assistant s náročnější slovní zásobou k lekci a českými ekvivalenty slov, pravidelně potom užitečné fráze a jazykové a mimojazykové informace z personalistiky v anglicky mluvících zemích, shrnuté do tabulek.

Kurz je rozdělen do několika tematických okruhů (B2: Recruitment, Selection, Employee relations, HR development, Reward and remuneration, Industrial relations - nábor, výběrová řízení, zaměstnanecké vztahy, rozvoj lidských zdrojů, odměňování, průmyslové vztahy).
Nejedná se o klasickou učebnicovou koncepci lekcí typu text, gramatika, slovní zásoba, cvičení, ale spíše o soubor textů a úloh – na konci lekce nenalezneme běžné shrnutí či výstup ze zvládnuté tematiky, také není obsažena gramatika.
Druhá část publikace nabízí testování nabyté slovní zásoby v rozsáhlé křížovce, klíč k zadáním celé učebnice, úkoly k simulaci potřebných komunikačních situací, tedy pro práci ve dvojicích, užitečné fráze, několikastránkový slovník a několik modelových příkladů obchodní korespondence.

Tenká, praktická, příjemně graficky zpracovaná, odpovídající dané úrovni. Do kurzu určitě doporučeníhodná.

Chtěli byste tuto učebnici dostat od nás pod stromeček?
Nakladatelství Fraus věnovalo ceny pro tři z Vás, kteří nejrychleji správně odpoví na soutěžní otázku:
The Boston (or Bosston?) Tea Party was a revolutionary act performed by the American colonist to protest against the British Government, especially the British East Indian Company. It is considered to be one of the sparks leading to the American Revolution. On what exact date did it happen?

Své odpovědi zasílejte na mailovou adresu redakce@bosston.cz. Tři první správně odpovídající získají učebnici English for Human Resources.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
1 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.