Everesta, s.r.o.

Evropa se z minulosti nepoučila

strašidlo recese obchází Evropu

Evropské společnosti se nepoučily, přestože lekci přežití dostaly už při poslední recesi. Tak vidí vývoj v Evropě odborníci z anglosaských zemí.

Každá třetí společnost plánuje propouštět zaměstnance na plný úvazek, přestože zkušenosti ukazují, že tato taktika snižování nákladů nepřináší dlouhodobě žádné výhody.
Společnosti The Boston Consulting Group a asociace European Association for People Management vydali zprávu nazvanou Creating People Advantage in Times of Crisis: How to Address HR Challenges in the Recession. Jejich zpráva ukazuje, že ačkoli je na takové propouštění pochopitelný tlak z krátkodobého hlediska, může mít tato strategie vážný dlouhodobý dopad na společnost. Zpráva tvrdí, že zaměstnanecké vazby jsou klíčové pro úspěšnou firemní kulturu a že pokud je se zaměstnanci dobře zacházeno ve zlých časech, budou si to pomatovat v časech dobrých.

Vzhledem k demografickému vývoji budou evropské společnosti brzy čelit nedostatku kvalifikovaných pracovních sil. Zpráva proto doporučuje, aby evropští manažeři vedli tuto skutečnost v patrnosti a neignorovali ji. Celá zpráva je k dispozici např. na webu společnosti BCG.

Převzato a volně přeloženo z www.humanresourcesmagazine.com.au

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
1 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.