Everesta, s.r.o.

Ženský pohled na muže v krizi

Nevěřím

V mužské besedě se ukázalo, že muži v krizi nejsou. Ženy nacházejí hned čtyři krizové oblasti.

Co se týče mužů v krizi, bádaly jsme (dělám to už měsíc a štve mě to) a vybádaly jsme v různých společenstvích různé věci:

Před školou při kuřpauze

Co se týče mužů a krize ekonomické – snášejí ji podstatně hůře než my – ženy. To zejména proto, že muži (ač to tak již v praxi moc není) bývali živiteli rodin a vezmeme-li to zkratkou – to, že přinášejí finanční prostředky, jim dává určité postavení, dodává sebevědomí a nebojím se použít slovo moc. A tu s podtrhnutím židle zvané finanční stabilita ztrácejí.

Dále jsme se dobádaly ke krizi muže jako otce a s ní zákonitě spojený problém synů, kteří nemají vzory. Je to problém vícero generací. V dnešní době je bohužel většina dětí vychovávána v neúplných rodinách a role otce a muže jako takového je značně nejasná. Ačkoli si myslím, že lidé by neměli nějak přespříliš přejímat společensky rozdělené role na muže a ženy, tak určitá biologická podstata věci musí být zcela jistě dodržena. Muži jsou fyzicky zdatnější (a ženy třeba více společenské) a určitá slušnost a úcta k ženám jako nositelkám života (a zase jsme u biologické podmíněnosti) se pomalu ale jistě vytrácí. A synové bez otců – vzorů pak velmi těžko hledají svou identitu jako tátové.

S maminkou doma

Pokud jsme u rodičovství, naskýtá se problém krize otec – dcera. Ta nastává, stane-li se z dívky žena. Dospívání se všemi fyzickými i psychickými změnami doléhá nejen na samotné dívky, ale druhotně i na otce. Často netuší, co si s mladou ženou vůbec počít. A to zejména v případě, mají-li nevyjasněný vztah k ženám obecně.

Na cvičení Pilates s dámami věkově většinou 45+

Mužská krize v rámci partnerství se stala evergreenem ženských časopisů. Nehledě na rady a opatření bolestně zasáhne každý rok další a další svazky. Žena podobného věku jako je muž mu totiž de facto nastavuje zrcadlo vlastního stárnutí. Proto chytají muži druhou mízu a pořizují si mladší ženy po svém boku. To vyvolává krizi rodinnou…

Komentáře

Ženský pohled na muže v krizi

Hezky napsáno jen bych přidala ještě další a to pátou krizovou oblast, kterou bych nazvala krize - s maminkou doma ještě po třicítce..... Snad nejhorším faktorem, který se odráží na osobním životě muže, je "opičí láska matky" ..."mamánek"..."maminčin chlapeček".... Tito muži, kteří bydlí s maminkou tohoto typu, nejsou kolikrát schopni se začlenit do běžného života. Do této doby je maminka opečovávala, vařila, prala, uklízela, zkrátka posluhovala, čímž jim velmi ulehčila jejich život - nemuseli do této doby nic dělat, o nic se starat. Tito muži obvykle bývají hodně pohodlní a nehodlají se od své maminky stěhovat. Nastává zde problém i pro jeho případnou partnerku, dává přednost své mamince před partnerkou. Maminka, která svého syna neskonale miluje málokdy najde společnou řeč s partnerkou svého syna. Když už se zdá, že společnou řeč našly, tak stejně ve většině případů velmi záludně partnerce hází klacky pod nohy. Mnohdy to bývá velikým problémem v případě partnerského soužití. Jinak „opičí láska matky“ nezná hranic – partnerky těchto mužů by měly být obezřetné!

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.